Multi Smart Øving

Jeg har gjennom det siste året hatt tilgang på Multi smart øving. Det er en genial nettressurs som gir elevene oppgaver på sitt nivå. Oppgavene justeres hele tiden, svarer elevene mye feil blir oppgavene lettere, og omvendt. Siden produserere også detaljerte rapporter over arbeidet til elevene. Læreren kan blant annet få oversikt over elevens nivå innen et tema, fra 1-5, hvor mange minutter eleven har jobbet, rette og gale svar og hvor mange oppgaver eleven har hoppet over. Alle oppgaver følger kapitlene i læreboka, og kan åpnes kapittel for kapittel.

 

Oppgavene  som de vises for elevene.

Alle oppgvene vises i det samme skjermbildet. Et eksempel på skjembildet kan du se over. Følgende elementer vises alltid:

Antall minutter eleven har jobbet denne uka

Hvilket tema eleven jobber med

Hvor mange poeng eleven har

Oppgaveteksten

Informasjon

Trykkes informasjonsknappen vises et nytt skjermbilde som inneholder et tips til oppgaven, oppgavenummer og mulighet til å gi opp oppgaven dersom den er for vanskelig.

Felt for besvarelse

Her skal det streks opp fra «bokser» til tallinjen. Det kan også være å skrive inn et svar, tegne eller trykke på for å nevne noe. Mange av oppgavene vises sammen med bilder eller korte instruksjonsvideoer.

 

For læreren

Kontrollpanelet er lett å bruke, og rapportene som produseres er oversiktlige, og gir god oversikt over hva den enkelte elev kan. I perioden jeg har brukt nettressursen synes elevene og jeg er det en fin avveksling til tradisjonell jobbing. For læreren gir det god oversikt over hva som bør jobbes mer med, og det er en fin avveksling som lekse.

Lik og del:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *