IKT i læring – MOOC

Før jul tok jeg 15 studiepoeng i IKT i læring gjennom Høgskolen i Østfold sin MOOC løsning. Dette halvåret har jeg meldt meg opp til fortsettelsen gjennom Høgskolen i Sør-Trøndelag sin MOOC.  Du lurer kanskje på hva en MOOC er? Wikipedia beskriver det som:

Et massivt åpent nettkurs (på engelsk for massive open online course forkortet MOOC) er et gratis fjernundervisningskurs som følges på nett hvor studieplasser ikke er begrenset av antall lærere, slik at antallet studenter kan kan være tusenvis. Studenter deltar gjennom strømming av forelesninger, aktivitet i gruppediskusjoner, lese pensum, skrive oppgaver og løse flervalgsoppgaver på nett. At kurset er massivt vil si at antall kursdeltakere kan skalere til svært stort uten samtidig å være begrenset av tilgangen på lærekrefter. Åpent vil si at det kan tas gratis og uten formelle opptakskrav, selv om mange læresteder tar betalt for å gi studiepoeng eller kursbevis for fullføring

Som det står foregår all undervisning nettbasert. Og hva passer vel bedre enn å lære om bruk av IKT i skolen på nett? Jeg setter stor pris på friheten MOOCene gir. Forelesninger og oppgaver kan i praksis gjennomgås akkurat når det passer deg. Jeg vil absolutt anbefale disse MOOCene til alle som er interessert i hvordan IKT kan benyttes i skolen. Og det geniale med MOOCer, de er gratis dersom du bare er nysgjerrig! Det er kun dersom du ønsker studiepoengene det koster noe. Tar du utfordringen?

En vesentlig del av denne MOOCen er blogging. Det vil nok derfor bli noe mer aktivitet på sidene fremover 🙂

Lik og del:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *